top of page

ZDRAVLJENJE OSTEOPOROZE GLEDE NA IRIDOLOŠKO (OČESNO) KONSTITUCIJO

LIMFATIČNA KONSTITUCIJA (MODROOKI): Običajno svetlopolte osebe s svetlimi lasmi ne prenašajo dobro sonca in jih hitro opeče. Lahko razvijejo osteoporozo kot posledica pomanjkanja vitamina D.


HEMATOGENA KONSTITUCIJA (RJAVOOKI):  Konstitucijski problem rjavookih je jetrni metabolizem. V jetrnih celicah pa poteka prva faza aktivacije vitamina D.


VEGETATIVNO-SPASTIČNA DISPOZICIJA:  Osebe s takšnim očesom so nagnjeni k hitri izgubi mineralov. Pri teh je koristno dodajanje ne samo kalcija, ampak tudi silicija in fluora.


DISPOZICIJA ŠIBKEGA VEZIVNEGA TKIVA: Proteini sestavljajo mrežo kosti, v katero se fiksirajo minerali. Pri teh tipih je potrebno vzdrževati predvsem beljakovinski vnos prej kot mineralni.


TUBERKULINSKA DISPOZICIJA: Potrebujejo večje količine kisika (svež zrak). Osteoporoza pri teh je lahko posledica slabe oksigenacije kostnega tkiva.


KISLA DIATEZA: Težje odtranjujejo kisle ostanke presnove z znižanjem pH tkiv. Pomanjkanje vodikovih ionov lahko povzroči izgube kalcija iz kosti.


LIPIDNA DIATEZA: Po vsej verjetnosti je pri teh težava v arterijskem krvnem obtoku zaradi nabiranja maščobe na stenah arterij. Posledično prihaja do slabšega prehranjevanja perifernih tkiv s hranili in tako kosti.


ALERGIJSKA DIATEZA: Pri tej dispoziciji igrajo vlogo predvsem intolerance na določena živila, ki povzročajo nabiranje toksinov in tako motnje prehranjevanja določenih tkiv.


Iridologija nam da še dodatne koristne  informacije s preučevanjem barvil, ki se nabirajo na šarenici očesa. Tako nam rjava barva, ki je lahko tudi na beločnici, govori o neustreznem delovanju jeter, kjer poteka prva faza aktivacije vitamina D. 



Če so na šarenici vidni tudi pigmenti slamnato rumene barve, nam to pove, da ledvica ne delajo optimalno in tam poteka druga faza aktivacije vitamina D. V takšnem primeru bo oseba imela pomanjkanje vitamina D.


Na podlagi pigmentov ali odptin na področju jajčnikov in/ali hipotalamusa in hipofize (žleze v glavi) lahko sklepamo na pomanjkanje hormonov in bojo fitoestrogeni prava terapija.

Pigmentacije ali strukturne spremembe na področju kože nam povejo o motnji tvorbe vitamina D že v koži.


DOBRA IRIDOLOŠKA ANALIZA NAM ZELO DOBRO RAZKRIJE VZROK OSTEOPOROZE.  

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page