top of page
Hello, We Are Bump & Beyond

TEHNIKE ZA ZDRAVJE

SVETOVANJE O PREHRANI

Vsako živilo lahko razvrstimo glede na to, ali je po energijskem delovanju bolj toplo (jang hrana) ali bolj hladno (jin hrana) oziroma nevtralno. Poleg tega nekateri okusi spodbujajo in krepijo prav določene organe: kislo deluje na jetra, sladko na vranico in želodec, grenko na srce, pekoče na pljuča in slano na ledvice. Kombinacija toplotnega delovanja hrane in njenega okusa vpliva na telo na prav poseben način. Preveč enovrstna hrane zato povzroči neravnovesje.
 

Pri tovrstnem prehranjevanju ne gre za dieto, ampak za uravnoteženo hrano, ki uravnovesi deficit, ki ga ima oseba. Takšnega prehranjevanja se oseba ne drži samo mesec ali dva, ampak gre za življenjski slog, ki mu oseba z veseljem sledi, ker mu omogoča psihofizično zdravje.

 

Prehranjevalni režim je primeren tako za vegetariance kot vsejede. Oseba dobi priporočila in se sama odloči, čemu bo sledila.

PREGLED OČESNE ŠARENICE

Pri pregledu šarenice pod visoko povečavo se ugotovi količnik vitalne energije posameznika in njegovo »bazo«, ki nam pove, kako posameznik odvaja toksine, kako je odporen na stres, kako se brani pred infekcijami, katere so njegove predispozicije in njegovo osebnost.

Šarenica je razdeljena na nekje 80 do 90 con, znotraj katerih poznamo preko 3500 znakov, podznakov, zatemnitev in posvetlitev. Seštevek vseh teh lastnosti na določenem delu šarenice pa potem daje uvid v delovanje organa oz. skupka nekih organov.

Iz analize šarenice se določi tudi način pravilnega prehranjevanja in ugotovi pomanjkanje vitaminovmineralov ter ostalih hranil.

STIMULACIJA REFLEKSOLOŠKIH

TOČK NA UŠESU

Gre za najbolj praktičen, tehničen in učinkovit sistem znotraj Tradicionalne kitajske medicine. Omogoča vzpostavitev dobrega stanja telesa precej širše kot klasične metode zdravljenja. Služi za povečevanje energije v telesu in vzpostavitev psiho-fizičnega ravnovesja.

S preprosto masažo oz. pritiskom na specifične točke na ušesu se lahko regulirajo različne telesne funkcije. Terapevt deluje torej na zelo majhne točke, ki resonirajo širše v telesu. Večja učinkovitost tehnike v primerjavi z ostalimi refleksnimi tehnikami je prav bližina ušesnih živcev, ki prenašajo impulze do možganov.

TERAPIJA Z ZDRAVILNIM

POTENCIALOM RASTLIN
 
Rastline delujejo z informacijo iz esence cveta, ki se prenaša po vodi. Delujejo na naše čustveno stanje in ga pomagajo harmonizirati. Tarča so resnični vzroki naših težav in bolezni, ne zgolj simptomi. Zelo primerne so za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah, ko preprosto sami ne zmoremo. Primerne so tudi za odpravljanje čisto fizičnih težav, a osnovno pravilo je vedno, da zdravimo bolnika in ne bolezni. Obstaja 38 cvetnih esenc, od katerih je ena čista studenčnica. Mešanica se pripravi iz največ sedmih cvetnih esenc. Če neke ne potrebujemo, na naše telo nima učinka in nam ne škoduje. Uporabljajo jih lahko tudi otroci, nosečnice in starejši ljudje.  

ENERGETSKA MASAŽA

 
Izvaja se s pomočjo silikonskih nastavkov, v katerih se niža pritisk z izsesavanjem. Z izsesavanjem se v nastavke posesa koža in pod njo ležeče tkivo. Nastavki se postavljajo na določene akopunkturne točke ali na mišice, kjer je prisotna bolečina. Deluje na več plasti kože, limfni in venski sistem. Negativni pritisk omogoča prekrvavitev tistih predelov, kjer je bila cirkulacija oslabljena. Na ta način se poveča prenos hranilnih snovi in kisika med celicami posameznih tkiv in v tkivih nasploh. Pospeši se tudi izločanje strupov iz telesa. Izvajamo močno masažo podkožja, torej delujemo tudi na maščevje in celulit. 
Ko se pojavijo bolečine na različnih delih hrbtenice, ni obremenjena samo hrbtenica, ampak trpijo tudi bližnji organi, ki ne delajo pravilno ter roke in noge, ki so z njo povezani.

 

KINEZIOLOGIJA - MIŠIČNO TESTIRANJE

Kineziologija razkriva ravnovesje oseb na podlagi informacij, pridobljenih z vrsto mišičnih testov.

Kineziologija ni le preprosto proučevanje mišičnih gibov, temveč lahko na osnovi le-teh ocenimo zdravstveno stanje osebe. Je torej semiološki instrument, ki se ga lahko s pridom poslužujemo tudi pri ugotavljanju, katere minerale ali vitamine oseba potrebuje.

Na podlagi mišičnih testov lahko že zgodaj odkrijemo neravnovesja v mišičnem tonusu. Ne smemo pozabiti, da je mišica oživčena in da se po živcih prenašajo živčni impulzi v obliki električnih signalov, ki tvorijo elektromagnetno polje. Neravnovesja v mišicah so pomemben pokazatelj, saj lahko prizadenejo tudi kosti, na katere se pripenjajo mišice. Kosti pa so povezane z ostalimi organskimi strukturami.

Mišični testi so tako pomemben in zanesljiv diagnostični instrument.

TAOISTIČNE VAJE

 
Za enakomeren pretok energije po meridijanih lahko poskrbimo z izvajanjem določenih vaj. S taoističnimi vajami za posamezne dele telesa, te dele okrepimo, organi bolje delujejo in prav tako čustva, ki so povezana z njimi. Srce, ki predstavlja element ognja, je povezano z veseljem, vranico, ki predstavlja element zemlje, povezujemo s skrbjo, pljuča predstavljajo element kovine in jih povezujemo z žalostjo ter jetra z elementom lesa in s čustvom jeze.

 

Različne tehnike, kot je zvokovna, barvna terapija, pretrkavanje in masaža organov premaknejo stagnirajočo bolno energijo, sprostijo se tudi stare travme, ki smo jih doživeli že kot otroci ali celo v maternici. Vse kar smo slabega doživeli, se vedno »zapeče« v telo in je potrebno od tam sprostiti. S  preprostimi vajami boste telesu vračali ravnotežje in si krepili zdravje. Vaje pospešijo kroženje limfe in krvi ter povečajo gibljivost.
 

MOXIBUSTIJA

Moxa izvira iz tradicionalne kitajske medicine, kjer se moxanje uporablja za različne težave, za protibolečinske in druge terapije. Gre za cigaro narejeno iz pelina, ki oddaja zelo močno toploto in prodira do 4 cm v globino. Moxamo posamezne akupresurne oz. akupunkturne točke, glede na težave, ki jih imamo. Uporabljamo tudi tako, da moxamo predel, kjer so težave. Moxa razsluzuje telo, dovaja energijo organom in krepi imunski sistem.

Sluz povzroča težave kot so sinuzitis, bronhitis, težave z zanositvijo, šibek imunski sistem, endometriozo, miome, ciste in drugo. Ko telo razsluzimo, organom dovedemo energijo in toploto ter izboljšamo prekrvavitev telesa, težave izginejo in počutimo se veliko bolje. Ko je hladen določen predel telesa (mnogokrat ledveni predel), takrat tam zgubljamo energijo.

bottom of page