top of page

VAFLJI ZA ZAJTRK



Sestavine:

· ajdova moka/polnozrnata riževa/kvinojina/prosena moka

· 2 jajci (za cca. 7 vafljev)

· voda

· sol

· cimet

Z mešalnikom zmešamo moko, vodo, jajca, sol in cimet v srednje gosto zmes. Vlijemo v pekač za vaflje in pečemo 10 min. Če želimo bolj hrustljave vaflje, nekoliko podaljšamo čas pečenja. Ko so pripravljeni, jih namažemo s tahinijem (sezamova pasta) ali mandljevim maslom. Lahko tudi arašidovim ali maslom iz indijskih oreščkov ter marmelado iz kostanjev, ki ne vsebuje belega sladkorja. Če želimo zajtrk, ki nas bo pozimi pogrel, uporabimo ajdovo ali kvinojino moko, ker obe grejeta. Prosena moka rahlo hladi in riževa je nevtralna. Pogrela vas bo tudi marmelada iz kostanjev ali med. Če imate težave z uravnavanjem sladkorja, uporabite raje kokosov sladkor ali marmelade, ki so pripravljene s sladili z nizkim glikemičnim indeksom.

Dober tek!

Comments


REZERVIRAJ TERMIN

Na pregled se lahko naročite preko spodnjega obrazca, po elektronski pošti na naslov tina@ti-natura.si ali po telefonu na tel.št. 041 489 617 od ponedeljka do petka med 9 in 15 uro.

Hvala! Vaše sporočilo je že na poti v naš nabiralnik

nalepka-tWDVBC7vhvSB00CFWqW2PA_edited.jp

Pogosta vprašanja in odgovori
 

Ugodnosti s kartico Vzajemne

Varuh zdravja

6565png.png
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page