Sestavine:
· ajdova moka/polnozrnata riževa/kvinojina/prosena moka
· 2 jajci (za cca. 7 vafljev)
· voda
· sol
· cimet
Z mešalnikom zmešamo moko, vodo, jajca, sol in cimet v srednje gosto zmes. Vlijemo v pekač za vaflje in pečemo 10 min. Če želimo bolj hrustljave vaflje, nekoliko podaljšamo čas pečenja. Ko so pripravljeni, jih namažemo s tahinijem (sezamova pasta) ali mandljevim maslom. Lahko tudi arašidovim ali maslom iz indijskih oreščkov ter marmelado iz kostanjev, ki ne vsebuje belega sladkorja. Če želimo zajtrk, ki nas bo pozimi pogrel, uporabimo ajdovo ali kvinojino moko, ker obe grejeta. Prosena moka rahlo hladi in riževa je nevtralna. Pogrela vas bo tudi marmelada iz kostanjev ali med. Če imate težave z uravnavanjem sladkorja, uporabite raje kokosov sladkor ali marmelade, ki so pripravljene s sladili z nizkim glikemičnim indeksom.
Dober tek!
Comments