top of page

SOLATA IZ STROČNIC

  • Writer: Tina Kobal
    Tina Kobal
  • Nov 20, 2018
  • Branje traja 1 min



Sestavine: • rdeč fižol • beli fižol • čičerika • ulovljena-divja tuna ali skuša iz steklenega kozarca • rdeča čebula • česen • meta • sol • poper • olivno olje • limona Stročnice lahko vzamemo že kuhane iz steklenega kozarca ali še bolje si jih sami skuhamo doma. Stročnice vedno prej namakamo, vodo pred kuhanjem zamenjamo in ji dodamo malo jabolčnega kisa, lovorjev list in ne solimo. Med kuhanjem lahko pobiramo peno, ki se nabira na vrhu. Ko so stročnice kuhane, vodo odlijemo in jih zopet zelo dobro speremo. Tako skuhane bojo lažje prebavljive in ne bojo povzročale napihnjenosti. Takšne lahko zamrznemo in jih imamo vedno pri roki. Čebulo narežemo na rezine, dodamo vse tri stročnice, tuno, sesekljano meto, olje, sok limone ter posolimo in popopramo. Pustimo stati 10 minut na sobni temperaturi, da se okusi spojijo. Zraven lahko postrežemo domač pirin kruh, ki ga prej popečemo in natremo s česnom. Če solato pojemo za večerjo, kruh izpustimo.

Comments


REZERVIRAJ TERMIN

Na pregled se lahko naročite preko spodnjega obrazca, po elektronski pošti na naslov tina@ti-natura.si ali po telefonu na tel.št. 041 489 617 od ponedeljka do petka med 9 in 15 uro.

Hvala! Vaše sporočilo je že na poti v naš nabiralnik

nalepka-tWDVBC7vhvSB00CFWqW2PA_edited.jp

Pogosta vprašanja in odgovori
 

Ugodnosti s kartico Vzajemne

Varuh zdravja

6565png.png
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page