top of page

PSIHOLOŠKO STANJE OSEBE IN MENTALNI TOKSINI

Ko se nekdo slabo počuti, se prevečkrat gleda samo fizično stanje osebe in bistveno premalo se upošteva, kako ta oseba razmišlja, čuti, kakšne misli ima o sebi in o svetu okrog nje. Pri svojih strankah zelo pogosto slišim, da imajo zelo negativno mnenje o sebi, da se počutijo nesposobni, manjvredni kot drugi, da se celo krivijo, da so takšni in da si svoje stanje celo zaslužijo.


Pri zadnji izjavi prepoznam globoko krivdo v osebi, ki je nekako celo zakoreninjena že v slovenskem narodu, v kolektivni zavesti torej, ker smo majhen narod, ki je bil vedno podjarmljen. Takšna oseba se počuti pogosto kriva za dejanja drugih ali za situacije na katere sploh nima vpliva. Se pogosto opravičuje, se ne pohvali in pohvalo tudi težko sprejme. Vedno misli, da bi lahko naredila bolje in ni nikoli zadovoljna sama s seboj. Je tudi preveč ponižna.


Lahko deluje celo avtodestruktivno. Takšno razmišljanje se lahko kaže kot anoreksija, bulimija, prenajedanje, odvisnost od drog, avtodestruktivne misli, ko se oseba preveč kritizira, si očita, si ne more oprostiti določenih dejanj ali čuti krivdo preživelega, ko ljubljena oseba umre. Otrok, ki čuti krivdo, ko dobi slabo oceno v šoli ali se krivi, ko se starša ločita itd.


Običajno je takšna oseba tudi »stalno v glavi«, dosti razmišlja, je pogosto potrta z občutki sramu in s slabo samopodobo.


Takšen psihološki profil osebe je pogosto rezultat stroge vzgoje, ki je temeljila na kritiki in nagradi in premalo na ljubezni. Včasih je rezultat vzgoje, ki je temeljila na grehu in spolni represiji.


Krivda zakoreninjena v osebi je tudi sprožilec avtoimunih obolenj in bolezni, ki trajajo dolgo in se ne odzivajo na razne terapije.


Če se sprašujete, kako to pri sebi počistiti, ne poznam druge metode, kot dodajanje frekvenc, ki vas »očistijo« krivde. Bachova esenca bora je tista , ki naredi ta preobrat.


V eksperimentalni fazi je celo njena uporaba pri prirojenih boleznih, napakah genskega materiala in obporodnih boleznih.



Na osebo deluje očiščujoče, razbremenilno, da lahko zadiha življenje, se ustrezno ovrednoti in začuti, da si lepo življenje tudi zasluži. Ji doda ponos, za to kar je.

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page