top of page

PECIVO IZ SLADKEGA KROMPIRJA

  • Writer: Tina Kobal
    Tina Kobal
  • Jun 18, 2018
  • Branje traja 1 min

Updated: Jun 21, 2018



Moko v pecivih se lahko nadomesti s kuhanim sladkim krompirjem ali sladko bučo. Lahko tudi kombinirate oboje. Sladek krompir ima tudi nizek GI in ga lahko uživajo tudi diabetiki.

Sestavine: • 200g krompirjevega ali bučnega pireja • 100 g masla ali kokosovega masla • 1 jajce • 110g mletih mandljev ali kokosove moke ali mletih semen • 100 g kokosovega sladkorja • 1 žlica začimb (mleti klinčki, cimet, limonina lupinica) • rožičeva moka ali presni kakav za čokoladni okus

Krompir olupimo in ga narežemo na kocke ter huhamo v kropu 15 minut. Precedimo in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo ostale sestavine.

Jajčni beljak stepemo posebej v sneg in ga na koncu na rahlo umešamo. Maso ulijemo v namaščen pekač za torte.

Pečemo 30 minut na 180°C.

Comments


REZERVIRAJ TERMIN

Na pregled se lahko naročite preko spodnjega obrazca, po elektronski pošti na naslov tina@ti-natura.si ali po telefonu na tel.št. 041 489 617 od ponedeljka do petka med 9 in 15 uro.

Hvala! Vaše sporočilo je že na poti v naš nabiralnik

nalepka-tWDVBC7vhvSB00CFWqW2PA_edited.jp

Pogosta vprašanja in odgovori
 

Ugodnosti s kartico Vzajemne

Varuh zdravja

6565png.png
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page