Moko v pecivih se lahko nadomesti s kuhanim sladkim krompirjem ali sladko bučo. Lahko tudi kombinirate oboje. Sladek krompir ima tudi nizek GI in ga lahko uživajo tudi diabetiki.
Sestavine:
• 200g krompirjevega ali bučnega pireja
• 100 g masla ali kokosovega masla
• 1 jajce
• 110g mletih mandljev ali kokosove moke ali mletih semen
• 100 g kokosovega sladkorja
• 1 žlica začimb (mleti klinčki, cimet, limonina lupinica)
• rožičeva moka ali presni kakav za čokoladni okus
Krompir olupimo in ga narežemo na kocke ter huhamo v kropu 15 minut. Precedimo in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo ostale sestavine.
Jajčni beljak stepemo posebej v sneg in ga na koncu na rahlo umešamo. Maso ulijemo v namaščen pekač za torte.
Pečemo 30 minut na 180°C.
Comments