
Moko v pecivih se lahko nadomesti s kuhanim sladkim krompirjem ali sladko bučo. Lahko tudi kombinirate oboje. Sladek krompir ima tudi nizek GI in ga lahko uživajo tudi diabetiki.
Sestavine: • 200g krompirjevega ali bučnega pireja • 100 g masla ali kokosovega masla • 1 jajce • 110g mletih mandljev ali kokosove moke ali mletih semen • 100 g kokosovega sladkorja • 1 žlica začimb (mleti klinčki, cimet, limonina lupinica) • rožičeva moka ali presni kakav za čokoladni okus
Krompir olupimo in ga narežemo na kocke ter huhamo v kropu 15 minut. Precedimo in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo ostale sestavine.
Jajčni beljak stepemo posebej v sneg in ga na koncu na rahlo umešamo. Maso ulijemo v namaščen pekač za torte.
Pečemo 30 minut na 180°C.