top of page

OZDRAVITEV JE MENTALNA IN V SRCU

Ko se ne počutiš dobro, iščeš vzroke zunaj sebe. Pogledaš situacijo, v kateri si in najdeš dejavnike, zaradi katerih se pčutiš slabo. Delno je lahko to tudi res, saj je težko biti pozitiven, ko ti gre slabo, je tako? Stvari mi ne grejo po načrtu, po mojih pričakovanjih, utrpel sem materialno škodo, izgubil sem drago osebo ali celo življenje me je postavilo v situacijo, ki mi bo v breme za vedno. In kaj sedaj, kaj lahko naredim?


Če pogledaš okrog sebe in opazuješ ljudi, če mogoče tudi poznaš njihove zgodbe, boš lahko videl eno vrzel, ki je skupna točka vsem tem ljudem, ki težke situacije prenašajo bolje. In to je optimizem oz. sposobnost, da po slabi izkušnji hitro obrnejo na pozitivno gledanje nanjo, da se potolažijo in znova zaupajo, da bo bolje. Na daljši rok ne »vržejo puške v koruzo«, ampak vedno vidijo luč na koncu tunela. Nekaterim je to dano in zapisano v genom, nekaterim pa ne.


So pa tudi ljudje, ki samo navidezno zgledajo, da jim nič ne pride do živega, so vedno nasmejani, dobrovoljčki, kot jim pravimo. Ti v resnici nimajo resničnega optimizma, ampak od težav bežijo stran. Radi se zaposlijo z vsem mogočim, da jih problemi ne dušijo. Ti običajno trpijo za mnogimi psihosomatskimi težavami, ko telo z bolečinami, boleznimi, nevšečnostmi izraža, kar duša ne zmore. So običajno stalno v družbi, lahko ogromno delajo ali porabijo dosti ur za razne treninge ali so preveč zaposleni skozi ves dan. Ko pa se znajdejo zvečer doma, sami in ugasnejo še televizijo, jih napadejo misli, ki jim ne pustijo zaspati.


Za takšne osebnosti je primerna Bachova esenca AGRIMONY, ki pripelje v zavest osebe točno tisto, kar skuša zatret. Ga ozavešča torej, da se s čustvi spopade in jih predela, preboli. Tako se tudi fizične težave umaknejo.


K takšnemu vedenju so običajno nagnjene srčne konstitucije po TKM. Ljudje , ki ne obremenjujejo drugih s svojimi problemi. Veseljaki, ki radi kaj popijejo in pojejo kot način, da preženejo mučne misli. Radi posegajo tudi po čem močnejšem in so veliki odjemalci zdravil za povišan pritisk, holesterol, uspaval, pomirjeval, antidepresivov.


Ni lahko spustiti vsa čustva do srca, a je pa edina možna pot do svobode. Ko ne bežiš od njih, jih sprejmeš in se ne jeziš nanje, se sama umaknejo.



Za osebnost, ki pa potrebuje optimizem, je Bachova esenca GENTIAN tista, ki mu bo pomagala dobiti optimizem skupaj z Bachovo esenco GHORSE tudi upanje, zaupanje na daljši rok.

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page