top of page

DOMAČI PROSENI KREKERJI

  • Writer: Tina Kobal
    Tina Kobal
  • Jun 18, 2018
  • Branje traja 1 min

Updated: Jun 21, 2018



Kot nadomestek kruha, prepečencev, krekerjev, oblatov za slan zajtrk.

Sestavine: * proso * mešanica semen * čebula/česen * poljubne začimbe * maščoba (kokosova ali sezamova)

Čez noč v vroči vodi namočimo proso z dodatkom limoninega soka ali kisa.

Naslednji dan vodo odstranimo, dodamo sesekljano čebulo/česen, poljubne začimbe, na suho prepražena poljubna semena, sol in maščobo.

Proso lahko tudi skuhamo bolj na suho in pustimo še nekaj časa, da popije vso vodo. V tem primeru bojo krekerji manj grudičasti.

Zmes naj bo bolj suha. Če želite, da so krekerji bolj kompaktni, lahko dodate jajce ali prej namočena zmleta lanena/chia semena.

Maso zmeljemo v blenderju ali navadnemu mešalniku. Zvaljamo na pekaču med dvema peki papirjema.

Pečemo cca. 20 min na 180°C (ventilacija). Lahko jih hranimo v hladilniku tudi več dni.

Comments


REZERVIRAJ TERMIN

Na pregled se lahko naročite preko spodnjega obrazca, po elektronski pošti na naslov tina@ti-natura.si ali po telefonu na tel.št. 041 489 617 od ponedeljka do petka med 9 in 15 uro.

Hvala! Vaše sporočilo je že na poti v naš nabiralnik

nalepka-tWDVBC7vhvSB00CFWqW2PA_edited.jp

Pogosta vprašanja in odgovori
 

Ugodnosti s kartico Vzajemne

Varuh zdravja

6565png.png
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page