CVETAČNA PIZZA
- Tina Kobal
- Jun 18, 2018
- Branje traja 1 min
Updated: Jun 21, 2018

Sestavine za testo:
* srednje velika cvetača
* 1/2 skodelice mandljeve moke in 1 skodelica kvinojine/tapiokine/čičerikine moke
* 1-2 jajci
* sol
Cvetačne cvetove zmeljemo v mešalniku in dodamo ostale sestavine. Zmes razporedimo po pekaču in pečemo 40-45 min na 180°C (ventilacija).
Testo vzamemo iz pečice, obložimo s poljubnimi sestavinami in pečemo še nadaljnih 10 minut. Priporočam šinačo, ker je polna beljakovin in učinkuje protivnetno, olive, kapre, gobe, tuno. Odsvetujem sir, ker hladi, ustvarja sluz v telesu in upočasni prebavo.
Dober tek!
P.S. Prijateljica mi je sporočila, da je mož šele po par grižljajih ugotovil, da ne gre za pšenično testo. Otroka pa sta "zmazala" pol pekača. Super ne?!
Comments