Sestavine:
· kokosovo mleko iz pločevinke
· banane
· presni kakav v prahu
· kokosov sladkor ali brezin sladkor
· cimet
· vanilija
Banane zrežemo na manjše kose in jih zamrznemo. Ko si zaželimo sladoled, vzamemo banane iz zamrzovalnika in počakamo kratek čas, da se rahlo odtalijo. Skupaj s presnim kakavom v prahu, kokosovim sladkorjem, gostim delom kokosovega mleka, cimetom in vanilijo jih zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko zmes. Po želji dodamo tudi mmalo tekočega dela kokosovega mleka, da dobimo konzistenco, ki jo želimo. Bananam lahko dodamo tudi drugo zamrznjeno sadje v manjši količini, kot so npr. borovnice ali maline in si tako pripravimo željene sadne okuse.
Sladoled si privoščimo v dopoldanskem času, ker nam bo takrat škodoval bistveno manj. Za ljudi, ki imajo veliko mraza v telesu, sladoled ni primeren.
![](https://static.wixstatic.com/media/e8f676_5cd01e0fb3334327b838d15031a25eae~mv2.jpg/v1/fill/w_125,h_189,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/e8f676_5cd01e0fb3334327b838d15031a25eae~mv2.jpg)