DOMAČ SLADOLED

Sestavine:


· kokosovo mleko iz pločevinke

· banane

· presni kakav v prahu

· kokosov sladkor ali brezin sladkor

· cimet

· vanilija


Banane zrežemo na manjše kose in jih zamrznemo. Ko si zaželimo sladoled, vzamemo banane iz zamrzovalnika in počakamo kratek čas, da se rahlo odtalijo. Skupaj s presnim kakavom v prahu, kokosovim sladkorjem, gostim delom kokosovega mleka, cimetom in vanilijo jih zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko zmes. Po želji dodamo tudi mmalo tekočega dela kokosovega mleka, da dobimo konzistenco, ki jo želimo. Bananam lahko dodamo tudi drugo zamrznjeno sadje v manjši količini, kot so npr. borovnice ali maline in si tako pripravimo željene sadne okuse.

Sladoled si privoščimo v dopoldanskem času, ker nam bo takrat škodoval bistveno manj. Za ljudi, ki imajo veliko mraza v telesu, sladoled ni primeren.



54 views0 comments

Recent Posts

See All