DOMAČI PROSENI KREKERJI

Updated: Jun 21, 2018



Kot nadomestek kruha, prepečencev, krekerjev, oblatov za slan zajtrk.

Sestavine: * proso * mešanica semen * čebula/česen * poljubne začimbe * maščoba (kokosova ali sezamova)

Čez noč v vroči vodi namočimo proso z dodatkom limoninega soka ali kisa.

Naslednji dan vodo odstranimo, dodamo sesekljano čebulo/česen, poljubne začimbe, na suho prepražena poljubna semena, sol in maščobo.

Proso lahko tudi skuhamo bolj na suho in pustimo še nekaj časa, da popije vso vodo. V tem primeru bojo krekerji manj grudičasti.

Zmes naj bo bolj suha. Če želite, da so krekerji bolj kompaktni, lahko dodate jajce ali prej namočena zmleta lanena/chia semena.

Maso zmeljemo v blenderju ali navadnemu mešalniku. Zvaljamo na pekaču med dvema peki papirjema.

Pečemo cca. 20 min na 180°C (ventilacija). Lahko jih hranimo v hladilniku tudi več dni.

250 views0 comments

Recent Posts

See All