Kot nadomestek kruha, prepečencev, krekerjev, oblatov za slan zajtrk.
Sestavine:
* proso
* mešanica semen
* čebula/česen
* poljubne začimbe
* maščoba (kokosova ali sezamova)
Čez noč v vroči vodi namočimo proso z dodatkom limoninega soka ali kisa.
Naslednji dan vodo odstranimo, dodamo sesekljano čebulo/česen, poljubne začimbe, na suho prepražena poljubna semena, sol in maščobo.
Proso lahko tudi skuhamo bolj na suho in pustimo še nekaj časa, da popije vso vodo. V tem primeru bojo krekerji manj grudičasti.
Zmes naj bo bolj suha. Če želite, da so krekerji bolj kompaktni, lahko dodate jajce ali prej namočena zmleta lanena/chia semena.
Maso zmeljemo v blenderju ali navadnemu mešalniku. Zvaljamo na pekaču med dvema peki papirjema.
Pečemo cca. 20 min na 180°C (ventilacija). Lahko jih hranimo v hladilniku tudi več dni.
Comments